Psychic Detective och Controlled Remote Viewing – Lena Lindström och Veronica Lostierna

Är du intresserad av att hjälpa till att hitta försvunna personer? Två av många sätt att göra det på är att utbilda sig inom områdena Psychic Detective och Controlled Remote Viewing. Det är få som utbildar sig och arbetar inom dessa områden i Sverige så vår förhoppning med denna blogg är att fler blir intresserade.

Psychic Detective (PD)

Två personer som har lång erfarenhet inom Psychic Detective är Tony Stockwell från England och Pam Coronado från USA.

Tony Stockwell

Tony Stockwell har arbetat med ouppklarade brott, ofta vid sidan av polismyndigheter och privatdetektiver, i över 30 år. Han lär ut PD utifrån historiska fall och använder fotografier, kartor och urklipp för att klara upp brott. samt olika metoder och verktyg såsom psykometri, klärvoajans, intuition och mediumskap. Syftet är att ge klarhet och svar till sörjande familjer och även att ge förståelse och helande till dem som fortfarande söker svar.[1]

Här kan du se ett klipp med Tony Stockwell om Rolling Stones-sångaren Brian Jones. YouTube: The Psychic Detective – Brian Jones Case (4/5)

Pam Coronado

Pam Coronado, Psychic Detective och lärare, har arbetat med FBI och polismyndigheter över hela världen. Hon har, liksom Tony Stockwell, medverkat i många TV-program och gett många intervjuer.

Här kan du se när Pam blir intervjuad av California State University Long Beach.

Pam har även varit med i Dr Phil Show och Oprah Winfreys Show. Ett kort klipp från Dr Phil Show finns att se här.

Controlled Remove Viewing (CRV)

Controlled Remote Viewing (CRV) är en skriftlig vetenskaplig metod som låter en person komma åt sin egen intuition. Metoden utformades av Ingo Swann och Stanford Research Institute. Genom att lära sig CRV kan man beskriva platser, personer och föremål genom all tid och rum eftersom all kunskap är tillgänglig för det undermedvetna. Protokollen och strukturen hos CRV gör så att man kan ta upp information som ligger gömd i det undermedvetna och sedan beskriva den. CRV-processen är utformad så att man lär sig skilja mellan fantasi och sanna intuitiva uppfattningar för att extrahera den information man söker.[2]

Controlled Remote Viewing – Stargate-projektet, Fort Meade, Maryland, USA

I över 20 år använde CIA psychic-förmågor i ett hemlighetsstämplat projekt kallat Stargate-projektet. Det var ett projekt som utvecklades under det kalla kriget. Det mesta av projektet är fortfarande hemlighetsstämplat men Lyn Buchanan, tidigare verksam inom amerikanska arméns underrättelsetjänst, beskriver här lite om operationen Dessert Storm:

”Det gjordes knappast ett drag av Saddam Hussein och hans trupper som vi inte hade förutspått och passerat vidare till befälsordningen dagen innan det hände. Min stora uppgift under hela kriget var att få insikter om Hussein och få reda på hans planer och avsikter för den kommande dagen.”

Översatt citat av Lyn Buchanan, (2003), från boken The Seventh Sense. The Secrets of Remote Viewing as told by a ”Psychic Spy” for the U.S Military

Försvunnen person – ett exempel från Sverige hur man inte ska göra

Även om vår förhoppning är att vi blir fler i Sverige som utbildar sig och arbetar inom PD och CRV så vill vi samtidigt betona hur otroligt viktigt det är att man förstår vikten av lång träning, etik och moral och beskriver därför nedan ett svenskt exempel på hur man inte ska göra.

I ett brottsfall som vi känner till blev polis och anhöriga kontaktade av medier. Det blev väldigt rörigt för polisens arbete då de tog till sig informationen om allt som kunde hjälpa i denna tragiska situation med en försvunnen person. De anhöriga mådde mycket dåligt av situationen och den förvärrades av att bli kontaktade av medier som de själva inte bett om.

Det tar lång tid och dedikation att bli skicklig inom PD och CRV. Med lång erfarenhet och träning utvecklar man sig och kan då kontakta polis och fråga om de vill ha hjälp med fall. En mycket viktig grundregel är dock att man aldrig kontaktar anhöriga direkt.

Vill du läsa mer?

Här finns mer informationom hemsidor, böcker, poddar och appar för ytterligare fördjupning inom Psychic Detective (PD) och Controlled Remote Viewing (CRV)

Hemsidor

Lyn Buchanan (Executive Director of Problems>Solutions>Innovations(P>S>I)   

LynBuchanans hemsida

Youtube: Intuitive Specialists: Lyn and Lori Webinars

Pam Coronado (Intuitive Investigator)

Pam Coronados hemsida

YouTube: California State University Long Beach. Psychic Detectives: Identifying Suspects and Finding Missing Persons

YouTube: Dr Phil Show

Joseph McMoneagle

Monroe Insitute: Joseph McMoneagle

Monroe Institute: Interview with Joseph McMoneagle

Monroe Institute: Joseph McMoneagle and the Stargate Project

The Laboratories for Fundamental Research (LRF)

Dr Hal Puthoff (creator of remote viewing)

EarthTech International

Bill Ray (teacher of extended remote viewer)

Omega

Paul  H. Smith (teacher of controlled remote viewer)

Paul Smiths hemsida

Tony Stockwell (International Psychic Medium)

Tony Stockwells hemsida

YouTube: The Psychic Detective – Brian Jones Case (4/5)

Ingo Swann (creator of remote viewing)

Ingo Swanns hemsida

Russel Targ (Physicist)

Russel Targs hemsida  (även se hans appar nedan)

Lori Williams (Intuitive Specialist)

Lori Williams hemsida

Youtube: Intuitive Specialists: Lyn and Lori Webinars

Poddar

MediumPodden: Fjärrskådaren Roger Gotthardsson gästar Vivi & Camilla

Appar

ESP Trainer ($0.99 på Apple App Store)

Stargate ESP Trainer (gratis på Apple App Store)

Organisationer och institut

International Remote Viewing Association (IRVA)

SRI International (tidigare Stanford Research Institute) (nämns i filmen Third Eye Spies)

Monroe Institute

Filmer

YouTube: A True Story of CIA Psychic Spying. Third Eye Spies

Böcker

Buchanan, Lyn. (2003). The Seventh Sense. The Secrets of Remote Viewing as Told by a ”Psychic Spy” for the U.S. Military. New York: Paraview Pocket Books.

McMoneagle, J. (2000). Remote Viewing Secrets. Developing and Extending Yuyr Psychic Abilities. Charlottesville: Hampton Roads Publishing Company.

Smith, Paul H. (2015). The Essential Guide to Remote Viewing. The Secret Military Remote Perception Skill Anyone can Learn. Las Vegas: Intentional Press.

Stockwell, T. (2007). The Psychic Case Files. Solving the Psychic Mysteries behind Unsolved Cases. London: Hodder & Stoughton.


[1] Tony Stockwell, https://tonystockwell.com/events/become-a-psychic-detective-live-at-the-omega-institute/?l=L1&ri=0

[2] Lori Williams, https://intuitivespecialists.com/

Av: Lena Lindström och Veronica Lostierna

Bli Medlem i Mediumförbundet!
För bara 360 kr per år får du massor av kunskap och medlemsförmåner och bidrar till att vårt område växer och förknippas med positiva värden. Ansök om medlemskap här!