Att arbeta med sitt ego för att utvecklas och växa som person – Sandra Thérus

Egot, lilla ego. Egot har vi alla inom oss och är som en liten ängel eller en djävul på axeln, som kan antingen hjälpa eller ställa till det för oss ordentligt. Det värsta som kan hända är att vi inte kommer vidare i vår utveckling, inte når våra drömmar och blir begränsade. Det bästa som kan hända är att vi utvecklas som personer, utvecklas inom dom mediala, andliga och spirituella vägar som går att gå genom livet. Vi kan skapa det liv vi vill! Visst skulle det vara fantastiskt!

Men är det enkelt att arbeta med sitt ego? Nej, det är det inte. Första steget är att skapa en medvetenhet inom oss själva. Att kunna vara insiktsfull, hitta insikterna och bli medveten om vad som händer inom oss. Skilja på tankar och känslor. Den del av egot som styr mest är tyvärr den negativa sidan. Där egot tycker om att vi har rädslor, osäkerhet och tvivlar på oss själva. För då har egot oss där den vill och vi står och stampar på samma ställe hela tiden.

Ett exempel som många människor har fått jobba med under detta året är att kunna släppa osäkerhet, rädslor och konkurrens tänk. Detta år har och är fortfarande ett år där vi människor ska kunna skapa broar mellan varandra och relationer. Skapa samarbete och hitta fler vägar att gå. Men för att kunna göra detta, måste osäkerheten och rädslan tas bort. För i rädslan och i osäkerheten så kan konkurrens tänket komma in. Eller att vi börjar jämföra oss själva med andra. Varför vi gör detta, är olika för alla. Men vi bör ställa frågan varför vi reagerar negativt och inte kan vara glada för vår egna utveckling och framgång men också vara glad för någon annan. Det är en sak att säga att man är det och verkligen känna det. När man ökar sin medvetenhet, kan man se situationer ifrån ett högre perspektiv och det blir då lättare att se att vi alla är knutna till samma energi. Men att vi arbetar på olika sätt, eller agerar olika utifrån vår erfarenhet. Det ökar förståelsen.  Egot kan också få oss till att inte våga utmana oss själva. Rädslan kan göra att vi inte vågar ta steget, inte våga prova våra ideér och ta oss framåt. ”Det är bekvämt där jag är och jag vet vad jag har, men inte får”. Är en klassisk tanke som kan leda till att man inte tar det där arbetet som man är nyfiken på. Eller inte vågar ta steget och skriva boken man har i sitt huvud för man inte tycker att man kan eller duger. Det är dags att bli vår egna individ och inte jämföra med någon, visa den där fina, unika sidan hos dig själv och sprida den härliga energin du bär på till andra. Utan att övertyga någon annan, så kan det ge det bästa resultatet. Så ut och bli medveten, våga se rädslorna som hindrar dig från att leva och utvecklas. Utmana egot och vinn! 

/Sandra Thérus

Bli Medlem i Mediumförbundet!
För bara 360 kr per år får du massor av kunskap och medlemsförmåner och bidrar till att vårt område växer och förknippas med positiva värden. Ansök om medlemskap här!