Blogg

Mediumförbundets bloggare ger olika perspektiv på mind-body-spirit-rörelsen i Sverige. Förbundet vill vara en plattform för en mångfald av andligt tankegods. De åsikter och idéer som bloggen ger uttryck för är därför författarnas egna.

Syftet med mediumskap – MariaTherese Bohman Agerhill

Att gå till ett spiritualistiskt medium innebär allt som oftast en typ av helande. Att få kontakt med någon nära anhörig som man älskar och saknar kan kännas som en befrielse. Att veta att han/hon fortfarande finns med oss kan innebära ett enormt helande.

Syns inte men finns ändå – Lottie Wahlin

Att många av oss inte längre söker oss till kyrkbänkarna betyder inte att vi saknar behov av andlig närhet. Religion må i viss mån ha bortrationaliserats men tanken och föreställningen om en högre verklighet, en djupare mening med livet än det ekorrhjul som många av oss springer runt i, är i högsta grad levande.

Hur är det möjligt? – Vendela Cederholm

Människor som är intresserade av medialitet har oftast också fallenhet för mediala färdigheter. Den som får lära sig lite om medialitet och har möjlighet att öva i en trygg omgivning, visar också förbluffande nog förmåga att t ex tolka några slumpvis utlagda kort och med hjälp av dem ge detaljerade beskrivningar av personen som harFortsätt läsa ”Hur är det möjligt? – Vendela Cederholm”

Ateistiskt motstånd, Skeptisk aktivism, Committee for Skeptical Inquiry, CSI. Den skeptiska kommittén är ett internationellt nätverk av skeptiker som ibland kallas för vetenskapsfundamentalister. I Sverige har organiserade skeptiker under lång tid attackerat den andliga och mediala rörelsen och hävdat att det inte finns några bevis för det vi ägnar oss åt, men det påståendet stämmerFortsätt läsa ”Kan höga ideal kring mediumskap och bevisföring göra vårt område mer rumsrent? – Camilla Elfving”

Etik och moral i Mediumbranschen – Jane Lyzell

Ett medium/healer ska lyfta sina klienter, inte trycka ned dem. En klient/sitter ska alltid behandlas med största respekt och du som medium/healer måste väga dina ord i silver-, och guldskålar innan du ger dem till din klient. De kommer nämligen tro på varenda stavelse du säger, så var säker på att det du säger är rätt och upplyftande.

Ett värdefullt samtal! – Helena-Magdalena Ivekrans-Nätt

Jag vill verkligen skriva om vikten av att välja med omsorg då du ska gå till ett medium eller psychic. Jag önskar att alla kunde gå på rekommendation. Om någon av dina vänner till exempel har varit hos ett medium eller liknande och verkligen fått känslan av att wow, hur kunde mediumet veta det ellerFortsätt läsa ”Ett värdefullt samtal! – Helena-Magdalena Ivekrans-Nätt”

Vikten av att lyfta varandra – Frida-Louise Vikman

Vår bransch växer i takt med att intresset för mediumskap, healing och sekulär andlighet gör det. Med tanke på den tid vi lever i så tror jag hela vår planet och vi som lever här, är i stort behov av healing på många plan. I motgångar ser vi vad som verkligen betyder något och vi börjar öppna upp för mer ödmjukhet, hälsosamma val och större förståelse inför förändringar.

Syftet med Mediumförbundet – MariaTherese Bohman Agerhill

Mediumförbundet är till för alla som är intresserade av mind – body – spirit. Oavsett om du arbetar professionellt inom mediumskap eller healing, har det som en hobbyverksamhet, är under utbildning, bara nyfiken eller vill vara stödmedlem så hoppas vi att du vill vara med i vår förening.

Vår bransch är under förändring – Camilla Elfving

Vår bransch, som jag gärna kallar Mind Body Spirit, är under förändring. Den har t.ex. befunnit sig på en digitaliseringsresa de senaste åren, nya målgrupper har tillkommit och vi har allt mer vetenskaplig forskning som ger stöd för vår sak. Men på andra sätt är vår bransch relativt oföränderlig. Att ha kontakt med Andevärlden, näraFortsätt läsa ”Vår bransch är under förändring – Camilla Elfving”

Läser in…

Något gick fel. Ladda om sidan och/eller försök igen.

Följ Mediumförbundets blogg

Få nytt innehåll direkt till din inkorg.