Blogg

Mediumförbundets bloggare ger olika perspektiv på mind-body-spirit-rörelsen i Sverige. Förbundet vill vara en plattform för en mångfald av andligt tankegods. De åsikter och idéer som bloggen ger uttryck för är därför författarnas egna.

Det mediala mötet – ett trepartssamtal där var och en har sitt ansvar – Lottie Wahlin

Att vara medium och verka medialt är ett ansvarsbetungande värv. Det som vi säger till våra besökare/klienter/gäster, eller hur vi nu väljer att benämna dem som söker oss, går rakt in utan att s a s passera GÅ. Varför, kan man fråga sig? Eftersom vi är en länk mellan människornas värld och den andliga världen finns sedan urminnes tider föreställningar om oss som någon sorts ”gudarnas sändebud”. Vi har betraktats som speciella och utvalda med tillgång till hemlig kunskap.

Mediumskap och andlighet utanför Sverige – Fredrik Haglund

Många av oss hör talas om alla kända Medium, Healers som finns runt om i världen och som har blivit en del av vår utveckling i Sverige. För den som är intresserad finns det mycket information att inhämta om våra Svenska pionjärer, för att nämna några Emanuel Swedenborg och Hilma af klint

Will you vote for an out-of-money experience or a financial stress reliever? – Camilla Elfving

Vi har gått från en tillvaro till en annan. Folk blir äldre, tacklar av, försvinner, checkar ut. Nya generationer tillkommer. Vi växer. Vi omorganiseras. Hur präglas vårt community? Hur påverkas mediumskap, healing och spiritualitetsbranschen? Bland frågor och snackisar kanske den om pengar är mest aktuell, och det finns gott om skillnader i synsätt kring pengar och att ta betalt för tjänster inom det spirituella. Inte minst bland spiritualisterna i UK där det just nu tycks vara val. Jag lurkar runt på sociala medier och ser hur diskussionerna går.

Mediala barn – Karin ”Kakan” Winblad

Jag känner verkligen med barn och ungdomar. Det är inte lätt att vara ett medialt barn som ser, hör och upplever andevärlden. I vissa fall kan man känna skräck, få problem med sömn. Många har även förmågan att kliva ur sina kroppar och resa för att vakna i sinnet och vara låst i kroppen som fortfarande vilar i sömn.

Andlig hypnos historia och arbetssätt del 2 – Helen Haxner

Det finns flera intressanta former av andlig hypnosterapi. Förutom regressionsterapin så är livet mellan liven en viktig del som utvecklades av flera personer, varav Michael Newton är den mest kände. I dag har The Michael Newton Institute över 55.000 dokumenterade fall av klienters upplevelser när de återvänder hem till andevärlden. Jag erbjuder den här terapiformen men mestadels arbetar jag med en relativt ny metod: Soul Empowering Hypnosis, som har utvecklats av min mentor Courtney Starkey, Master Hypnotherapist och doktorand, utbildad bla. hos Michael Newton Institute, Dolores Cannon (Quantum Healing) och Brian Weiss

Den andliga hypnosens historia och arbetssätt del 1- Helen Haxner

Hypnos är ett område omgivet av myter och missuppfattningar. Jag var på en födelsedagsfest hos en granne för en tid sedan och den äldre bordsgrannen frågade vad jag jobbade med. När jag svarade så kastade han upp båda armarna framför sig i ett korstecken, likblek i ansiktet som om han hade sett antikrist. Efter en stunds tystnad bytte vi samtalsämne till ungdomsfotboll och talförmågan och färgen i hans ansikte återvände. Jag blev lite ställd över reaktionen men tyvärr är den inte är helt ovanlig. Jag kommer här att kort berätta om vad andlig hypnos är och hur vi kan arbeta med den.

Själen och homeopatin i symbios – Eleonor Vinciguerra

Homeopati, en medicinsk skola som på många sätt smälter samman med andlighet, själ och högre frekvenser. Vi i Sverige har undanhållits homeopatin under många år, medens övriga i världen bygger homeopatiska sjukhus och läkare går utbildningar i homeopati på universitet.

Läser in…

Något gick fel. Ladda om sidan och/eller försök igen.

Följ Mediumförbundets blogg

Få nytt innehåll direkt till din inkorg.