Trots hinder så skapade jag det till möjligheter och är idag ett medium – Anna Karin Berg

Trots hinder så skapade jag det till möjligheter, och är idag ett medium. Jag ser mig själv som väldigt enkel och jordnära. Jag är också positiv, glad och ödmjuk.

Att välja att leva och andas i mitt mediumskap är en livsstil i kärlek för mig. Att ha kontakt med andevärlden och andra verkligheter är inget konstigt utan det är min vardag. Att jag valde att jobba med det var ingen självklarhet.

Jag föddes med en grav hörselskada, gick hörselskola några veckor per år i åldern 10 till 14 år, jag hade svårt att prata och uttala ord, det hördes för en fullt hörande att jag hörde väldigt dåligt. Min hörselskada upptäcktes sent jag var 8 år, och uppfattades väldigt konstig. På den tiden trodde de att jag hade ett förståndshandikapp. Så skolan var verkligen inte min grej.

Jag blev vuxen och min hörselskada blev sämre, de trodde att jag skulle bli helt döv, men jag hör idag ca 20- 25% på båda mina öron, så jag hör ljud till viss del, men hör inte tal så bra. Jag skämdes för min hörselskada så jag berättade aldrig för någon när jag sökte jobb att jag hade hörselskada, för jag ville inte att bli dömd som udda och att bli bedömd.

Jag har alltid jobbat med människor och älskar det. Givetvis så berättade jag senare när jag bevisat vad jag kunde. Så jag hade hjälpmedel på arbetsplatsen,  men det räckte inte till.

Det slutade med att jag blev en fara för mina arbetskollegor, jag hörde varken brandlarm, överfallslarm, och sista var att jag tappade ljud orientering och det är läskigt, du hör inte varifrån ljud kommer. Så den dagen så kraschade jag.

 Jag orkade verkligen inte något mer, jag orkade inte att vara alert och hänga med och vara som alla andra, jag orkade inte att bli något och att passa in, jag var så trött på att vara annorlunda, jag var så trött på att känna mig sämst i hela världen. Jag blev en offerkofta. Jag var så hörsel trött och hjärntrött,  jag grät och sov. Många av er känner säkert igen er, angående utmattning.

Men i det här så började andevärlden att pocka på, jag började i min största kris att höra dom tydligare igen men jag såg dom inte som jag gjorde som barn. Andevärlden har alltid tröstat och funnits där, men jag trodde att det var mycket min livliga fantasi och mina tankar, att jag också hade hjärnspöken.

Att göra en lång historia kort,  så började jag en medial cirkel,  och där blev min start knapp där jag är idag. Jag har alltid haft en drivkraft och stark vilja. Jag fick ofta, ofta höra när jag var barn, att det där kan inte du, det där klarar du väl inte. När någon har sagt att jag inte kan så måste jag visa att jag kan. Och att hitta cirkeln som sedan ledde till kurser, utbildning, så kände jag för första gången att jag har hittat något som jag kan, och att jag är någon och jag kan använda det till att få ge kärlek till andra människor.

Jag fick så mycket hjälp och kärlek av andevärlden,  dom verkligen visade mig vägen. Dom hjälpte mig att ha tilliten till att våga prata inför andra människor i grupp, via inspiration från andevärlden så kunde jag prata, hålla tal, förklara ord som jag inte visste vad dom betydde eller uttala.

Jag som inte skulle kunna jobba med människor på det här sättet, jag som skulle bli helt pensionär vid 37 års ålder, för jag hörde inget.

Men när jag hittade mitt kall så fanns inget funktionshinder det bara öppnade nya möjligheter. Trots hinder, så öppnades en värld av kärlek med massor av möjligheter. Att få möta människor, att få sprida andevärldens kärlek, att se andra lyckas och växa och att våga, är underbart.

Att våga gå sin väg, hur än förutsättningar är, är så magiskt. Inte lätt alla gånger men det bästa som hände mig.

Det bästa som hände mig är att jag är nästan döv. Det har lett mig till kärlekens väg till att sprida glädje,hopp, tillit, och kärlek och det gör jag varje dag som medium och tillsammans med bästa arbetsgivaren andevärlden.

Livet är magiskt trots hinder!

/ Anna Karin Berg

Bli Medlem i Mediumförbundet!
För bara 360 kr per år får du massor av kunskap och medlemsförmåner och bidrar till att vårt område växer och förknippas med positiva värden. Ansök om medlemskap här!