Andlig = medial, Medial = inte alltid andlig – Elinor Hedlund

Vad är det då som kännetecknar ett sant och äkta medium? Är det antalet mediala övningar som genomförts galant? Antal igenkända som förmedlats från Andra Sidan? En strålande, betagande karisma?

Genom alla mina 30 år i branschen så är nog frågan om onda andar och frågan om hur man snabbast och enklast blir ett medium dom frågor som toppar listan.

Onda andar kan jag ta i en annan blogg, men dyker in i det här med ”att bli ett medium”, så intressant dessa dagar då nya medium dyker upp som svampar ur jorden nu, många med någon läst bok, någon eller några helgkurser och utbudet är ju nuförtiden enormt.

Jag har ju haft förmånen att under många, många år fått iaktta utvecklingen på nära håll och ser ju så tydligt skillnaden på kvaliteten på olika medium! Lite historia om mig, så förstår du hur många som passerat på min färdväg i det Andliga och Mediala och var mina åsikter kommer ifrån kommer här.

Efter en 180-graders förändring i mitt Liv på grund av total kraschbombang då det gått för fort för länge, så började mina upplevelser under vilotiden. Efter ett tag ville jag veta mer vad det var som skedde och sökte och fann fantastiska vägskyltar/lärare på vägen. En av dom var Iris Hall, ett engelskt medium, och det var ömsesidig kärlek vid första ögonkastet. Väldigt snart fick jag jobba som tolk på det center i Sverige som var bland de populäraste då, fanns ju inte alls samma utbud då som nu. Under några år lärde jag mig min egen mediala verktygslåda, samtidigt som jag ju under alla kurser fick äran att se andras utveckling, både fantastiska och dom som var mindre lyckade och detta var så oerhört lärorikt! När samarbetet med centret avbröts började jag arrangera kurser för Iris på olika håll i landet, några helt fantastiska år som vi också toppade med ett par resor till Egypten fulla av magi.

Iris sa ofta, vilket inspirerade mig till rubriken här, ”du kan vara medial utan att vara andlig, men aldrig andlig utan att vara medial”. Och detta är den stora fundamentala skillnaden mellan ett fantastiskt berörande medium som gör stor skillnad var hen än drar fram och ett medium som kör på framgångskonceptet med allt vad det innebär.

Så många ”skickliga” medium jag mött som är grymma på att läsa av människor, kan förmedla både det ena och det andra från andra dimensioner och det kanaliseras både vitt och brett, men hjärtat är inte där. Jobbet görs inte med det egna inre och det blir helt enkelt andefattigt och tomt. Innebär det då att det inte funkar? Absolut inte. Du kan komma väldigt långt på din egen drivenhet och det sker också hela tiden i vår mediala bransch. Givetvis är ju också detta en del av vår andliga utveckling här på Jorden, så allt är ju som det ska. Men om du är intresserad av att verkligen göra en skillnad, att verkligen våga gå hela vägen – som det engelska uttrycket – How far down the rabbithole are you willing to go? Ja, då behöver du öppna upp för din alldeles egna, inre utveckling och vad som styr dig, kontrollerar dig, hindrar dig och förstås också vad som får dig att glöda och skimra av Kraft.

För det är ju här det Andliga kommer fram, det är här förändringen sker. Först med dig själv och sedan hur du sprider det vidare till andra. För sann närvaro kan du aldrig uppnå med uppsatta mål, drivenhet, massiv popularitet där du är inbokad åratal i förväg. Vi ser ideligen, inom alla branscher, hur extremt ”framgångsrika” människor kan bli, trots att dom är så trasiga inuti och det går ju tyvärr inte så bra alla gånger….

Så när du har modet att hela tiden öppna dörrar inom dig, våga läka det som skaver och gör ont och ställer till det för dig i Livet, när du inser att din läkning, alla tårar, alla sanningar, alla gapskratt åt dina dramor får dig att långsamt bli alltmer närvarande i dig själv, ja, då är kanalerna öppna. Vidöppna. Det sker på det mest naturliga sätt och magin blir närvarande med dig i vad du än gör. Kanske du väljer att fortsätta gå mediala kurser, men med en helt annan och ny agenda. Du går inte ”för att snabbt lära dig bli ett medium”, du går för att få hjälp använda din fantastiska mediala verktygslåda. För att det är så kul, så givande och du inser att du inte behöver uppfinna hjulet själv hela tiden. För att det är så ljuvligt att leka med andra av samma sort. För att du hela tiden har en så härlig hunger på mer kunskap, fler insikter. Och hela tiden utvecklas du, utmanas att se ännu mer inom dig själv. För det handlar inte om att bli ”färdig”. Det handlar om att vara Sann. Och du är närvarande när du väl bestämt dig för den Andliga vägen, även om du är i process i något du insett om dig själv. För ju djupare vi kommer, desto mer intensiva kan våra nya rum vara, men när vi har den djupa insikten att vi verkligen är på riktigt sanna mot oss själva, då har vi inga som helst problem att veta vad som pågår, inga problem att vara sanna till andra och här är Andligheten vår.

Och våra andliga vänner är där och supportar oss som aldrig förr!

Och här kommer jag till slutknorren och varför jag knappar ner allt det här – jag känner mig så in i Själen övertygad om att detta är anledningen att våra Andliga vänner, närakära och guider, vägledare, vad vi nu kallar dom, finns runtomkring oss. Dom har ju fattat grejen. Direkt någon kommer över till Andra Sidan när dom checkat ut härifrån, så hamnar dom framför den där jättelika Själsspegen där inget kan döljas, inget går att blunda för, allt är klart och tydligt i det klaraste sken. Hur var det nu då, mitt Liv…? Ojdå… det där dramat levde jag lite väl mycket va? Dom där murarna jag hade som fick mig att springa som en yr hare i Livet, dom kanske jag skulle ha vågat riva och vågat Leva?? På riktigt? Insikterna haglar, liksom insikten om hur vi alla hänger ihop på sådant magiskt, vibrerande sätt. Och dom söker upp oss. Inte för att lära oss hur vi blir coola, framgångsrika medium, utan för att ge oss heta tips om hur man lever ett sant, utmanande, vibrerande, magiskt och totalt närvarande Liv och att allt du gör påverkar allt annat.

Då blir Livet fullkomligt underbart vad vi än gör. Du lyssnar, känner in och går precis den väg som ditt Hjärta leder dig till, som din Själs längtan får dig att gå. Och kanske blir du ett fantastiskt medium och jobbar som det, för att det är din Längtan. Men du kan lika gärna vara bilmek eller sitta i kassan på ICA eller vara statsminister. Vad du än väljer så är du ett sant Andligt Medium, för du kommer beröra varenda Själ du möter. Och även dom du inte möter…. För vi hänger ju alla ihop.

Dags att öppna upp ännu mer för det spännande kaninhålet….?

/Elinor Hedlund

Bli Medlem i Mediumförbundet!
För bara 360 kr per år får du massor av kunskap och medlemsförmåner och bidrar till att vårt område växer och förknippas med positiva värden. Ansök om medlemskap här!