Andlig hypnos historia och arbetssätt del 2 – Helen Haxner

Det finns flera intressanta former av andlig hypnosterapi. Förutom regressionsterapin så är livet mellan liven en viktig del som utvecklades av flera personer, varav Michael Newton är den mest kände. I dag har The Michael Newton Institute över 55.000 dokumenterade fall av klienters upplevelser när de återvänder hem till andevärlden. Jag erbjuder den här terapiformen men mestadels arbetar jag med en relativt ny metod: Soul Empowering Hypnosis, som har utvecklats av min mentor Courtney Starkey, Master Hypnotherapist och doktorand, utbildad bla. hos Michael Newton Institute, Dolores Cannon (Quantum Healing) och Brian Weiss.

Jag är ensam i Europa just nu om att erbjuda den men det är nog bara en tidsfråga innan fler väljer att utbilda sig hos Courtney då det är en mycket givande metod som är en blandning av de tre ovan nämnda inriktningar där klientens själ bestämmer vad vi ska gå igenom. Det blir ofta spännande resor genom tid och rum där vi, likt en lök skalar av lager efter lager. Inte sällan har klienten trauman från barndomen som skapar problem med självkänslan. Vi löser upp dem och helar emotionella sår. Det går att reparera ouppklarade relationer med döda eller levande på ett så känslomässigt starkt vis att klienten ibland upplever det som ett närmast fysiskt möte där man kramas, pratar och förlåter.

Vi tittar också närmare på vad själen vill och vad den säger själv genom att låna klientens stämband. Livet med en kropp och en själ gör ju att ett fungerande samarbete är av yttersta vikt för att nå de mål vi satt upp. Ibland behöver vi få en påminnelse om vad det var vi bestämde innan vi gick ner och hur vi bäst når dit. Jag hör ibland klagomål från själen att kroppen inte lyssnar.

Slutligen några ord om fobier och obehag. Forskning visar att många fysiska obehag som inte kan härledas till skador i det här livet, har sin förklaring i tidigare liv. Både Michael Newton och Brian Weiss var båda ateister och akademiska skeptiker som fick omvärdera sin livssyn då de insåg att klienternas symptom kunde härledas och verifieras från tidigare liv.

Följande fall illustrerar hur gamla händelser kan begränsa våra liv och skapa negativa mönster. Klienten är en 60 årig kvinna. Hon har i hela sitt liv varit livrädd för surrande insekter nära huvudet. Då hon bor i ett varmt land är denna skräck närmast konstant året om och begränsar hennes liv. Om hon ska ta bilen undersöker hon noga att inga bin eller getingar finns där då hon är rädd att köra av vägen och hon vågar inte gå utomhus utan en tjock scarf runt huvudet.

Hon går snabbt ner i hypnos och förflyttar sig till en skog där hon ser en ung indianpojke liggande på marken. Han har ett höftskynke på sig men är annars naken. Det ligger löv över hans kropp. Han har legat där länge. De har letat efter honom men inte funnit honom. – ”Han är jag” säger hon. Pojken gick ut i skogen och kom åt ett getingbo. Det var surrande getingar överallt, i öronen och i ansiktet. Han kunde inte försvara sig.

Sedan går hon snabbt in i ett annat liv. Den här gången som man i den amerikanska mellanvästern. Mannen jobbar som bartender på en saloon där det en dag kommer in tre män som letar efter någon. De tror att han vet saker som kan hjälpa dem och när han inte samarbetar så skjuter de mot hans huvud för att skrämma honom. Kulorna susar förbi öronen och ljudet aktualiserar de gamla rädslorna med surrande insekter. Han är nu rädd hela tiden och börjar dricka för att klara av sitt arbete. Han är närmast konstant berusad. Vi förflyttar oss till sista dagen i det livet då han ligger i en enkel säng omgiven av sin hustru och barn. Han är i 40-års åldern, döende i skrumplever. Svetten rinner från hans panna. Han känner sorg och vemod. Hans fru är mycket upprörd, besviken och arg. Han sammanfattar livet med att han var en ynkrygg som inte kunde hantera sina rädslor.

När kvinnan vaknar så berättar hon att hon levt som alkoholist sedan unga år men nu lyckats vara nykter ett par år. Frun i westernlivet är hennes son i dag. Hon förstår varför han varit så arg på henne och undrar hur många liv hon varit missbrukare. Hon är nu fast besluten att bryta mönstret en gång för alla.

I mitt arbete får jag ta del av fantastiska livsöden och historier. I vissa fall går de att verifiera. Jag har själv fått veta mer om ett par egna liv genom att jämföra med personer som varit med i de liven och hört deras berättelser bla via hypnos. Det är spännande men den stora behållningen med den här typen av terapi är ändå klienternas insikter efteråt. När polletten trillar ner. Förklaringen varför man gjort de val man gjort i livet och vad den egna själen önskar att man ska våga göra för att optimera livet här och nu. Det finns egentligen inga begränsningar vad vi kan få veta eller uppleva under hypnos. Jag blir lika förundrad varje gång hur fantastiskt universum arbetar när vi öppnar upp för det. Jag ser så många människor bli stärkta i tron på sig själva, livet och den högre meningen med allt.

/Helen Haxner

Bli Medlem i Mediumförbundet!
För bara 360 kr per år får du massor av kunskap och medlemsförmåner och bidrar till att vårt område växer och förknippas med positiva värden. Ansök om medlemskap här!