Hur går det till när andar kommunicerar med oss – Anna-Lena Vikström

Du kanske plötsligt får en tanke att du ska ringa till någon eller titta åt ett visst håll. Du kanske får en mening inom dig som du minns som din döde anhörige brukade säga eller en stark känsla av kärlek som omsluter dig när du tänker på den som dött. Eller lampor kan blinka eller du går till en plats där en viss musik spelas. De kan få saker att ramla ner eller visa sig på sin eller familjens födelsedagar. Men hur gör de egentligen?

I mina förfäders andliga tradition i Lappland trodde man att människan hade två själsliga egenskaper. En del av själen kunde frigöra sig och flytta sig till andra dimensioner. Utifrån vilka egenskaper man hade som barn såg de äldre till att berätta om de krafter som man kunde utveckla och en av dessa var att färdas in i andevärlden och själv vara ande och utforska sin andliga kropp. Man kunde göra sig synlig i sin andekropp, man kunde flytta sig in i djur och kommunicera med olika väsen i olika världar. I sin andekropp kunde man också kommunicera med levande människor och förmedla budskap till dem.

Jag tror det här är det närmaste vi kan komma att verkligen förstå hur de gör när de försöker förmedla sig till oss. Jag har märkt att döda människor har ett minne, de som dött nyligen kan förmedla sig precis som de såg ut innan de dog, men har det gått några år kan de förmedla sig i olika åldrar och förstärka vissa speciella kännetecken. De kan förflytta sig till en plats där de varit och visualisera och känna hur de gör sig själv tätare, ungefär som vi kan göra en boll av energi och känna den mellan händerna. Beroende på hur lätt personen hade att tänka i bilder är de bättre eller sämre på att visa sig själva, och man får öva ganska länge på att göra sin energi så tät så att andra uppfattar en i rummet.

Jag har märkt att om de ska förmedla sig i ord och känslor är det som att hela deras energi omsluter mig till dess de flyter in i min kropp. Då kan jag uppleva starka intensiva känslor och känna hur min kropp blir mer lik deras.

De kan också förmedla sig genom att ge oss snabba tankar som vi inte vet kommer från andevärlden. De kan få oss att ta en viss väg eller kontakta en viss person. Jag har varit med om en kvinna som kom till en sittning med mid som hade hört inom sig en röst att hon skulle söka upp mig. När hon kom och berättade vad hennes döda mamma hette visade det sig att det var var en kvinna som brukade gå till mig regelbundet när hon levde.

Var bara uppmärksam så känner du dem varje dag, du lär känna deras speciella kännetecken och ju mer du räknar med dem, desto starkare blir er kontakt.

/Anna-lena

Bli Medlem i Mediumförbundet!
För bara 360 kr per år får du massor av kunskap och medlemsförmåner och bidrar till att vårt område växer och förknippas med positiva värden. Ansök om medlemskap här!