Från körsbär till sesamfrö – Frida-Louise Vikman

När det här blogginlägget publiceras var det exakt tre år sedan jag opererades för cancer. Jag minns väl att jag hellre velat fira alla-hjärtans-dag med min familj i stället för att ligga smärtpåverkad i en sjukhussäng.

Kärlek var det egentligen ingen brist på. Ända sedan mitt cancerbesked blev jag överöst av kärlek via böner, tankar och meddelanden från familj, vänner och kollegor. Och jag kunde verkligen känna varenda bön och tanke som sändes min väg. Det gjorde mig så djupt rörd att mina ögon tåras än idag när jag tänker på det. Vilken healing kraften i bön och tanke kan vara!

Två veckor innan jag opererades visade röntgenbilderna att jag hade en cancertumör som var två centimeter i diameter, ungefär som ett körsbär. Under de två veckorna tog jag emot mycket healing från min mor och kollegor som utövar olika former av distanshealing. Jag tog hand om mig på alla möjliga sätt under den här tiden för att dämpa den oro som ett cancerbesked ger. Jag bad mycket och hoppades innerligt att jag skulle slippa strålning och cytostatikabehandling efter operationen, och försökte visualisera mig själv som en frisk och stark mamma till min son. Det vill nog alla mammor vara och när jag var sjuk blev den viljan väldigt tydlig.

Några veckor efter att jag kommit hem från sjukhuset ringde min läkare för att berätta att de inte hittat någon spridning av cancern, jag behövde varken strålas eller få cytostatika som det såg ut nu. Faktum var att tumören som de tog bort hade krympt. Helt oförklarligt var den knappt två millimeter i diameter. Den hade på två veckor krympt från ett körsbär till ett sesamfrö. Jag är helt säker på att det är tack vare den healing och kärlek jag fick.

Jag har själv utövat healing sedan början av 2000-talet och många gånger hört hur det har hjälpt kroppens egen förmåga till läkning men också läkt emotionella och mentala problem. Det här var första gången jag själv fick uppleva det så tydligt på ett fysiskt plan vilket var helt fantastiskt.

Jag hoppas att healingforskningen fortgår och att vi i Sverige snart kan få healing som komplementär vård, som man kan få i många andra länder. För det forskas en hel del på healing. Till exempel har Dr William Bengston forskat länge på healing och cancerceller.

Jag tror att vi behöver en mer holistisk vård än den vi har idag, där man hjälper människan att läka både fysiskt, emotionellt och mentalt. Vi är mer än våra fysiska kroppar och allt hänger ihop.

På mediumforbundet.se har vi samlat några länkar till forskning om healing som du är varmt välkommen att ta del av.

Med värme,
Frida-Louise Vikman

Bli Medlem i Mediumförbundet!
För bara 360 kr per år får du massor av kunskap och medlemsförmåner och bidrar till att vårt område växer och förknippas med positiva värden. Ansök om medlemskap här!