Mediumförbundet fortsätter växa och knyta ihop det andliga Sverige – Camilla Elfving

Mediumförbundet är i full sving och vi har pågående samtal med flera spiritualistiska och parapsykologiska föreningar med spridning över hela landet för att hitta samverkan och allians.

Det är fantastiskt att se, att vi verkligen har lyckats sjösätta Mediumförbundet på ett sätt som känns varaktigt. Vi har en stabil styrelse som jobbar koordinerat mot gemensamma mål och kontakten med andra föreningar har givit oss en god uppfattning om nuläget.

Vi har pratat med dessa föreningar om hur deras respektive verksamheter ser ut, hur de berörts av pandemin och vilka utmaningar och möjligheter de ser för framtiden. Flertalet av föreningarna märker stort intresse av storseanser och vissa har nyligen dragit fulla hus. Det finns också behov av traditionella utvecklingscirklar i spiritualist-relaterade ämnen i föreningarnas regi, menar representanter från föreningarna.

Men även om föreningslivet har fortsatt potential så är medelåldern relativt hög och frågan är hur vi gör oss relevanta för yngre målgrupper och i vilken utsträckning vi behöver en digitaliseringsstrategi för att nå ut rikstäckande. Som exempel utökade SNU, Spiritualist National Union redan 2009 med en onlinebaserad förgrening, SNUi. Klart är i alla fall att det finns många vinster med samarbete föreningar emellan, även om Mediumförbundet än så länge inte är en paraplyorganisation utan vi vänder oss till enskilda medlemmar.

I övrigt blomstrar det andliga Sverige, med alla sina olika uttryck för det, och jag känner enbart glädje då jag är en av dem som jobbat hårt för att föra fram de områden som Mediumförbundet omfamnar.

 Jämsides jobbet som Medium har jag skrivit opinionsbildande inlägg på sociala medier, debatterat med skeptiker ”probono” på VOF, Vetenskap och Folkbildningsforum och publicerat böcker om Själens odödlighet. Tillsammans med Vivi Linde driver jag en av Sveriges största andliga poddar, andra är jag gäst i.

Tiden har verkat till vår fördel och här är vi nu – andlighet och spiritualitet på var mans bord. The sweet smell of success! Låt oss fira att allt fler överblickar den andliga världen och hittar själens rikedomar och värden –  andens seger över materien.

Har du inte gått med i förbundet än så gör det nu. Du stödjer något värdefullt och får del av många medlemsförmåner. Du behöver inte vara ett Medium utan kan vara utövare av någon annan andlig inriktning, eller bara intresserad av det spirituella. Mediumförbundet är för alla. Andlighet för alla.

//Camilla Elfving

Bli Medlem i Mediumförbundet!
För bara 360 kr per år får du massor av kunskap och medlemsförmåner och bidrar till att vårt område växer och förknippas med positiva värden. Ansök om medlemskap här!