Vad känns rätt och riktigt för just dig? – Mia Ottosson

Lita aldrig på ett medium! Varför, tänker kanske många av er? Faktum är att alla vi medium tror att vi kanske har svaren och vet hur saker och ting funkar. Detta beror naturligtvis på vår egen livserfarenhet och vad vi själva tror och jobbar efter…

Beroende på uppväxt, tro och indoktrinering kommer vi alla att ha olika syn på saker och ting. Vi kommer aldrig kunna vara på samma medvetandenivå, därav kan vi nog aldrig säga att just vi eller jag har rätt.

Jag tycker det är extremt viktigt att ifrågasätta oss medium och känna efter vad som känns rätt och riktigt för just DIG. För min sanning behöver inte vara din och vi har alla vår egen resa att göra och den kanske inte ska gå hand i hand med någon annans.

Det vore ju också riktigt tråkigt om vi alla tyckte lika, då skulle ingen av oss utvecklas vidare och utan att tänka och ifrågasätta saker och ting så skulle vi stå och stampa på samma ställe.

Något som jag själv har upptäckt under min resa är att min tro har styrt väldigt mycket av hur t ex mitt mediumskap har fungerat och jag har ifrågasatt mitt eget jobb ganska mycket. Jag arbetar absolut inte på samma sätt som när jag började och jag har också insett att jag har mycket att säga till om i mitt arbete som medium. Jag är ingen nickedocka till andevärlden utan vi är ett team/ partners som jobbar tillsammans.

Jag kan inte göra ett dugg utan dem och de kan absolut inte göra något utan mig så här är det faktiskt ömsesidig respekt.

Jag vet också att de vill att jag ska göra ett så bra jobb som möjligt och då är det naturligtvis viktigt att jag känner mig trygg och säker i mitt jobb, annars sätter jag upp barriärer för mig själv.

Är du osäker och tvivlar kommer du aldrig få ut det bästa av dig själv, så det är viktigt att förstå dig själv och veta hur du funkar.

Personligen, sedan jag började jobba som medium, var jag mycket osäker och rädd för att inte vara duktig nog och det gjorde att jag blev feg och vågade inte stretcha mig själv och min medialitet till fullo. Det tog nog över 15 år innan jag började njuta av att jobba och kunna känna glädje under processen, istället för att känna att jag måste prestera..

Det tog mig också lång tid att tampas med mitt ego och att jag inte ska tro att jag vet vad andevärlden vill säga för att jag vill ha en viss sorts bevisföring för att känna mig nöjd.

Detta gjorde att jag idag har ett fint samarbete med mitt team och att jag naturligtvis även bestämmer lite hur det ska gå till under en demonstrationskväll. Jag bestämmer t ex att etablera kontakten så fort som möjligt, vilket gör att jag bestämmer starten och får då alltid veta vem jag jobbar med från andevärlden.

Då känner jag mig trygg och kan relatera bättre till kontakten och om det t ex är en mor/far eller en son/dotter.

Jag har lärt mig att göra det så lätt för mig som möjligt. för jag har insett med mitt bagage, indoktrinering mm att jag kan vara komplicerad nog.

Idag hävdar jag att mediumskapet är ganska lätt men naturligtvis utmanande och roligt. Det som är svårt är just vårt bagage; osäkerheten, perfektionism, egot, självkänslan mm mm

Ju tryggare du är i dig själv desto lättare kommer du också kunna hantera ditt mediumskap, samtidigt som det är en otroligt rolig utmaning varje gång man jobbar.

Det man oftast är rädd för, om man inte är trygg i sig själv, är just att få det där “NEJ” när man jobbar. Eftersom det här med andevärlden och mediumskapet för-modligen betyder ganska mycket för dig är det lätt att direkt börja tvivla och tänka att du inte kan eller att du har fel och upp kommer då alla barriärer…

I dag när jag är i skarpt läge och jobbar finns det inga NEJ och nu kanske ni tycker att jag har blivit lite högmodig men faktum är att för mig är NEJ inte ett NEJ utan bara mer lärdom.

Jag vet att så fort jag satt min intention så gör mitt sinne allt för att förstå energi-flödet från andevärlden och att de jobbar för mig, inte tvärtom. Så får jag ett Nej är det bara att reda ut det och se vad mer jag lär mig och på så vis blir mitt mediumskap bara bredare och jag får mer förståelse för processen som sker.

Detta är ju helt fantastiskt för jag kommer alltid att lära mig nya saker och får jag inga Nej stagnerar jag ju och ligger i en bekvämlighetszon och det vill man ju inte som medium utan man vill ju bli bättre och bättre hela tiden.

Med andra ord kan jag säga, att rädsla för att inte vara bra nog samt att man kanske är rädd för vad andra ska tycka eller att man ska känna sig misslyckad, är nog de värsta egenskaperna vi kan ha för att utvecklas och tyvärr har vi dem nog allihop.

Det är bara mänskligt och kanske får vi jobba med det hela vårt liv som medium men ju mer man hittar sig själv, sin tillit och sin självkänsla samt att vi gör vårt bästa så tar vi steg framåt till en större förståelse av processen vid förmedlande av en kontakt.

Det finns ett talesätt, att självförtroendet gör mediumet, och det ligger faktiskt ganska mycket i det.

Hur som helst, så om du är på väg att utvecklas och går kurser för att förstå din medialitet, så är mitt råd att ha roligt, experimentera och att inte ta det så allvarligt även om det är det.

Tänk på att under träning och kurser är du inte där för att leverera utan för att lära, och andevärlden är där för att stretcha dig så att du får en bättre förståelse för dig själv och processen, så var snäll mot dig själv.

Fokusera inte bara på dina misstag utan säg gärna till dig själv efter varje försök… ”Vad lärde jag mig den här gången?” och som jag sa i början “lita aldrig på ett medium” utan ifrågasätt och känn efter vad som känns rätt för dig. Det ska vara roligt, spännande, utmanande och berikande att utvecklas.

Det finns nog ingen bransch där man möter elever som vill kunna allt och vara perfekta med en gång, just för att det betyder så mycket för dem. Tänk om du t ex skulle hoppa på t ex en gitarrkurs, då vet du att det kommer ta många år innan ditt spelande är perfekt.

Om du vill bli en bra fotbollspelare på proffsnivå så tar det åratal att komma dit och det är precis det samma med din medialitet… det tar åratal att slipa på, förbättra och förstå och man blir aldrig färdig.

Som sagt detta är mitt sätt, men kom ihåg att det kanske inte är ditt, lyssna alltid till din inre ande och se vad den säger till dig. Men kom också ihåg att inte lyssna med rädsla för om någon kan få dig att tänka till, utvecklas du och börjar fundera inifrån dig själv och där finns också alla svaren.

Så till alla er som utvecklas önskar jag er all lycka på vägen och kom ihåg att ni behövs. Kom också ihåg att det finns inget som det bästa mediumet, utan du kan bara göra ditt bästa. Har vi tur lyckas vi beröra, läka och förändra några liv till det positiva under vår livstid och då har vi utan tvivel gjort vårt jobb.

//Mia Ottosson

Bli Medlem i Mediumförbundet!
För bara 360 kr per år får du massor av kunskap och medlemsförmåner och bidrar till att vårt område växer och förknippas med positiva värden. Ansök om medlemskap här!