Mediumskap och andlighet utanför Sverige – Fredrik Haglund

Många av oss hör talas om alla kända medium, healers som finns runt om i världen och som har blivit en del av vår utveckling i Sverige. För den som är intresserad finns det mycket information att inhämta om våra svenska pionjärer, för att nämna några: Emanuel Swedenborg och Hilma af klint.

Det som kom att kallas den moderna spiritualismen startade den 31 mars 1848 i Hydesville USA. Genom mediet Emma Hardinge Britten 1871 kanaliserades dom sju principerna via Robert Owen. Dom sju principerna är grunden i religionen spiritualism.

I både Storbritannien och USA är det godkänt som en religion med egna kyrkor och centra. En ”divine service” som det heter, påminner väldigt mycket om en traditionell gudstjänst. Oftast är det presidenten eller någon ifrån styrelsen som introducerar servicen. Du har en öppningsbön, en healingstund, ett inspirerat tal (en adress) på 10 – 15 min där någon eller några av de sju principerna ska vara inkluderade, därefter bevisförande mediumskap och en avslutningsbön.

Under servicen spelas det musik som oftast är vald av den som håller i servicen. Själva servicen brukar ta mellan en och en och en halv timme och det finns ingen bestämd dag som det måste hållas på. Vanligaste dagen är söndagar, men vardagar är inte ovanligt. Att delta på en service är oftast kostnadsfritt med frivillig donation, detsamma som kollekt. Efter servicen brukar healing erbjudas till dom som önskar av spiritualistiska healers.

I både Skottland och England är det möjligt att besöka vanliga demonstrationer varje dag, oftast är det en lokal där man träffas varje vecka och det är olika medium som kommer. Kostnaden är mellan 3 – 5 pund och efter demonstrationen är det healing eller en utvecklingscirkel. Dessa platser som ”Community Centres” finns på varje ort och är ett sätt att umgås och träffa likasinnade.

Under nedstängningen har möjligheten funnits att vara med online via Zoom eller någon annan digital plattform för att ta del av demonstrationer, utbildningar, fördrag och mycket annat från hela världen.

De sju spiritualistiska principerna:

1. The Fatherhood of God

2. The Brotherhood of Man

3. The Communion of Spirits and the Ministry of Angels

4. The Continuous Existence of the Human Soul

5. Personal Responsibility

6. Compensation and Retribution Hereafter for all the Good and Evil Deeds done on Earth

7. Eternal Progress Open to every Human Soul

/Fredrik Haglund

Bli Medlem i Mediumförbundet!
För bara 360 kr per år får du massor av kunskap och medlemsförmåner och bidrar till att vårt område växer och förknippas med positiva värden. Ansök om medlemskap här!