Etik och moral i Mediumbranschen – Jane Lyzell

Behövs det kan man undra? Borde inte alla medium och healers ta det ansvaret redan, då de arbetar som det? 

Jo, det ska vara så men ser det ut så? Nej, tyvärr så gör det inte det och låt oss hoppas att detta nya mediumförbund nu gör att etiken och moralen ökar hos de medium och healers som arbetar där ute.

Jag har en regel och det är att de som kommer till mig för en sittning, storseans eller healing ska känna sig upplyfta när de går ifrån mig. Om alla medium/-healers osv hade den regeln så skulle det se bättre ut därute.

Ett medium/healer ska lyfta sina klienter, inte trycka ned dem. En klient/sitter ska alltid behandlas med största respekt och du som medium/healer måste väga dina ord i silver-, och guldskålar innan du ger dem till din klient. De kommer nämligen tro på varenda stavelse du säger, så var säker på att det du säger är rätt och upplyftande.

Ett medium/healer måste hela tiden arbeta med sin personliga utveckling. Det får inte halta, gör det så är risken stor att mediet/healern projicerar över sitt eget bagage på sin klient.

Det är ett ständigt utvecklingsansvar du har, inte bara i utveckling för ditt mediumskap utan även personlig utveckling. Ibland kan det även behövas att du går till en psykoterapeut för att riktigt gå på djupet i din personliga utveckling. 

Som medium/healer osv blir du aldrig färdigutvecklad utan det är ständigt pågående och min bestämda åsikt är att, varje arbetande medium/healer eller annan andlig vägledare, bör ha sin egen hemcirkel igång för utveckling av sin egen gåva.

Det betyder att du som medium ständigt behöver utvecklas och att du har din egen utvecklingscirkel i ditt hem för din utveckling (inte cirkel för andra) och den cirkeln slutar man aldrig, den är ständigt pågående i nära samarbete med ande-världen. En hemcirkel är andevärldens laboratorium och det är de som utvecklar dig framåt.

En klient/sitter ska alltid känna sig bekväm och omhändertagen av dig som arbetar med dem och du får aldrig göra din klient/sitter beroende av dig som medium/vägledare eller healer. Din uppgift är att göra dem oberoende av dig, så det får alltså inte vara ditt pengabehov som talar för att du behöver få in medel. Självklart har du tystnadsplikt gentemot din klient/sitter.

Som medium/healer talar man inte om negativa saker eller kommer med sådana påståenden eller sexuella anspelningar. Finns inget upplyftande i det, det skrämmer klienten/sittern och det kan bli självuppfyllande profetior om du målat upp en svart framtid eller annat negativt. Arbetar du så, föreslår jag att du slutar ge sittningar till klienter och tar dig en djupdykning i din egen personliga utveckling.

Transmedium/healer ska alltid arbeta med assistent (cirkelledare). Då mediet är i förändrat medvetande behövs en tredje part som ser till att allt är ok. Tyvärr har ju dåtiden visat på både så kallade medium och healers som missbrukat sina gåvor i bedrägeri och även sexuellt i sådana situationer där mediet påstått sig vara i trans och arbetat ensam.

Det får aldrig återupprepas. Min åsikt är att därför ska sådana behandlingar/-sittningar ske med assistent. Blir du som klient/sitter utsatt för detta, gör då en anmälan till polisen. Rätt använt så är transmedium/healer ett fantastiskt mediumskap.

Så har vi det delikata mediumskapet, ”fysiskt mediumskap”. Där måste etik och moral vara en stor ledstjärna. Tyvärr har dåtiden (även i nutid) visat annat, då medium fuskat angående sina gåvor. Mitt råd blir till dem som är intresserade av att gå på dessa seanser att undersöka mediet noga, sök referenser – googla mediet. Ett medium som fuskat någon gång kommer inte ändra sig, så dra öronen åt dig.

Sitt aldrig med ett medium som sitter i helt mörker och påstår sig ha materialisationen, det är troligen fejk. Alla former av materialisation ska ske i någon form av ljus så att alla kan se den materialiserade anden.

Enda gången det kan vara helt svart är om du hittar ett medium som arbetar med oberoende direktröster, likt Leslie Flint. Då finns inget att se, endast något att höra. Kom ihåg att fysiskt mediumskap är också bevisbart mediumskap, så nära o kära bör kunna komma för bevis, så det är inte endast guider som talar.

Fysiskt mediumskap är när andevärlden genom ectoplasma kan återskapa sig själva som person eller som sin egen röst. Under rätta seansförhållanden är det ett fantastiskt mediumskap, men som tar många många år att utveckla i sin fulla glans.

Tyvärr går en del medium ut alldeles för tidigt när de inte är färdigutvecklade. Deras ego talar och de bör då arbeta med sin personliga utveckling och inte hålla öppna fysiska seanser för andra.  

Nu hoppas jag på att detta Mediumförbund ska bli ett bra förbund och hjälpa både utövare och användare till rätta – önskar förbundet ett stort Lycka till!

Vänligen Jane Lyzell

Bli Medlem i Mediumförbundet!
För bara 360 kr per år får du massor av kunskap och medlemsförmåner och bidrar till att vårt område växer och förknippas med positiva värden. Ansök om medlemskap här!